Hur hållbar är din kommunikation?

Hur hållbar är din kommunikation?

Ordet hållbarhet är ett nyckelord vad gäller kommunikation. I alla lägen handlar kommunikation om förståelse för mottagarens situation. Först när du som ledare kan hantera en trixig situation, vet du om din kommunikation är hållbar. Med det menar vi att du ska kunna förmedla både positiva och negativa budskap som når fram till mottagaren. Det handlar om att presentera ett budskap oavsett innehåll, så att det skapar kännedom, förståelse och acceptans. Mottagarna kanske inte gillar det du säger, men det ska tack vare din förmåga att förklara, acceptera budskapet.

Den allra högst rankade förmågan som efterfrågas mest vid rekrytering av chefer, är muntlig och skriftlig kommunikation. Allt enligt en analys av platsannonser i USA.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *